TU Delft

FAQtory bij de Centrale Studentenadministratie

Universiteiten en Hogescholen hebben te maken met steeds hogere verwachtingen van de studenten als het gaat om correcte en snelle beantwoording van vragen. Stella Böger van de Centrale Studentenadminstratie van de TU Delft vertelt over de verbeterslag die haar afdeling maakte op basis van de software van FAQtory.
De afdeling Centrale Studentenadministratie (CSa) heeft veel contact met studenten over in- en uitschrijving, verificatie van persoonsgegevens of diploma’s, bezwaarschriften en betaling van collegegeld.
De informatie liep langs verschillende kanalen. “Balie, mail en telefoon praatten niet met elkaar.” Er werd gewerkt met verschillende lijsten en systemen. Vaak kregen we dezelfde vraag meerdere keren binnen.
In 2013 hebben we binnen de CSa gekeken naar wat we konden verbeteren. Eén van de criteria was dus dat we het klantcontact wilden bundelen. Daarnaast wilden we de historie zien en kunnen terugkijken, want dat geeft een flinke efficiëntieslag. Onze derde eis was om de contacten vanuit de klant beter te stroomlijnen, met meer zelfbediening door de student. Eenvoudige vragen worden afgevangen op het internet met een goede vraagbaak, waarbij de resterende vragen via een webformulier gekanaliseerd worden.
FAQtory heeft een centrale inbox waarin voor iedereen de status en behandelaar zichtbaar zijn. Wat nog open staat is direct duidelijk.
We hebben enkele leveranciers benaderd en demonstraties gehad. Toen we merkten wat FAQtory kon bieden en tegen welke prijs was de keuze snel gemaakt.
“We hebben ook gezegd: dan kijken we na een jaar hoe het bevalt en of het nog steeds aan onze wensen voldoet?”
Het is nu 2015 en we zijn heel tevreden met FAQtory. Natuurlijk zijn er nog verbeterpunten. Zo willen we dat er minder gescrolld hoeft te worden en dat het plakken van schermafbeeldingen in de e-mails makkelijker wordt.

Het overdragen of overnemen van werk van collega’s gaat nu heel eenvoudig.

“Doordat de informatie gebundeld is – efficiënter gebruikt kan worden – zijn we bij met de klantcontacten en is er rust op de afdeling.”
Het webformulier is ook efficiënter omdat het bericht dan gelijk gekoppeld is aan het studienummer.
De studenten zelf hebben ook baat bij FAQtory. We bieden een volledige en actuele vraagbaak, met uitgebreide zoek- mogelijkheden. De studenten vinden nu zelf 24/7 een antwoord op de meeste vragen.

Ook benieuwd geworden naar alle mogelijkheden?

Ontdek hoe onze oplossing uw communicatie transformeert. Vraag nu een producttour aan en zie het verschil zelf.

Bekijk ook deze verhalen

FAQtory brengt een bepaalde rust in de organisatie. Groot voordeel is dat iedereen kan bijspring…

Lees het hele verhaal

Binnen de Universiteit Leiden is Student & Educational Affairs (SEA) verantwoordelijk voor een gr…

Lees het hele verhaal

Studentenadminstratie van de TU Delft vertelt over de verbeterslag die haar afdeling maakte op ba…

Lees het hele verhaal